Goede remmen zijn van levensbelang

Sta eens stil bij uw remmen. Wist u dat een auto die 100 km per uur rijdt bij een noodstop in zo’n 2,8 seconden stil dient te staan? Dat vereist nogal wat van de remmen. Het remsysteem bestaat uit een aantal onderdelen, met elk een eigen functie. Het is belangrijk dat ieder onderdeel in goede conditie is. Alleen zo kan het totaal optimaal zijn werk verrichten. Het is goed om zelf alert te blijven bij werking van uw remmen. Als u bijvoorbeeld harder dan normaal op uw rempedaal moet trappen om tot stilstand te komen, kan er iets mis zijn. Ook als u trillingen voelt in het stuur tijdens het remmen is het zaak om even bij garage langs te aan.

Openingstijden

Ma t/m Vrij: 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur (alleen voor afspraken)

  • Laat remvoeringen, remblokken, remtrommels en remschijven direct nakijken als uw auto bij het remmen naar één kant trekt.
  • Bij het afdalen van een helling of berg dient u tijdig af te remmen op de motor door terug te schakelen naar een lagere versnelling (de motor zal dan tijdelijk meer toeren gaan maken). Zo voorkomt u oververhitting en voortijdige slijtage van het remsysteem.
  • Laat de remvloeistof van uw auto regelmatig (elke 2 jaar) verversen.

Laat uw remvloeistof om de twee jaar vervangen

Gemiddeld gaat remvloeistof twee jaar mee. Dat komt doordat remvloeistof water aantrekt. Na circa twee jaar kan de vloeistof zoveel water gaan bevatten dat de veiligheid in het gedrang komt doordat de temperatuur in het remsysteem op kan lopen tot zo’n 400 graden Celsius. Met name bij langdurig en/of krachtig remmen levert dit gevaar op. Wij adviseren dan ook om de remvloeistof om de twee jaar te laten vervangen. Bij het vervangen spoelen wij het gehele remsysteem van uw auto schoon, waarna het volgens de fabrieksvoorschriften met nieuwe originele remvloeistof wordt gevuld.