Controleer maandelijks de bandenspanning

Een belangrijk deel van de energie voor de aandrijving van een auto gaat op aan de rolweerstand. Een bandenspanning die 25% te laag is, verhoogt de rolweerstand met 10%, waardoor het brandstofverbruik met circa 2% toeneemt. Een band met een te lage spanning verhoogt echter niet alleen het brandstofverbruik, maar verkort ook de levensduur van die band en beïnvloedt de wegligging van een auto nadelig.

Geadviseerd wordt de bandenspanning één keer per maand te controleren en indien nodig te corrigeren. De bandenspanning dient met koude banden gecontroleerd te worden. Dat wil zeggen dat u er niet meer dan 3 kilometer mee heeft gereden, anders moet u 10 minuten wachten tot de banden zijn afgekoeld.

Deze adviesspanningen zijn terug te vinden in het instructieboekje, op stickers op bijvoorbeeld de deurpost, op de achterkant van de zonneklep of aan de binnenkant van het benzineklepje.

Rijd gerust langs om uw bandenspanning te laten controleren en op spanning te zetten.

Openingstijden

Ma t/m Vrij: 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur (alleen voor afspraken)

Banden vervangen

Welke band past het beste onder uw auto? Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden? Of is een vierseizoenenband iets voor u?

In dit filmpje van de BOVAG wordt het uitgelegd:


 

 

 

Voor het vervangen en balanceren van uw banden beschikken wij over moderne apparatuur.