Vervang tijdig de distributieriem

Hij is niet te zien, maar is één van de belangrijkste onderdelen voor de werking van de motor: de distributieriem. De vitale functies van de motor worden aangedreven door deze (tand)riem, in sommige auto’s ook nog wel in de vorm van een ketting. Maar altijd staat één conclusie als een paal boven water: een kapotte distributieriem of ketting betekent een kapitale en kostbare schade aan het draaiende deel van de motor! Onderhoud aan de motor houdt dus niet op bij het periodiek vervangen van motorolie.

Openingstijden

Ma t/m Vrij: 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur (alleen voor afspraken)

De conditie van de distributieriem heeft geen enkele invloed op het rijgedrag van de auto. Daarom is het zo belangrijk om de aanwijzingen van uw garage over vervanging van deze riem op te volgen. Fabrikanten hebben bij het ontwikkelen van hun motoren rekening gehouden met een realistische levensduur hiervan, maar wie te lang doorrijdt speelt Russische roulette met zijn motor!

In het instructieboekje van uw auto is de richtlijn voor vervanging van deze riem vermeld. Daar staat in vermeld om de hoeveel kilometer, of na hoeveel tijd deze vervangen moet worden. Per automerk en type motor kan dit namelijk verschillen. Wij markeren die vervanging op een speciale sticker onder de motorkap.