Tips voor het gebruik van uw airco

Naast controles, onderhoud en reparatie heeft ook de manier waarop u de auto-airco gebruikt effect op het milieu en uw portemonnee. Hieronder tips voor wat u zelf kunt doen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken.

Openingstijden

Ma t/m Vrij: 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur (alleen voor afspraken)

1. Deuren of ramen open:
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren of ramen open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.


2.   Niet te koud:
Zet de temperatuurinstelling van de airco niet te laag of de ventilator niet te hard.
Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.

3. Gebruik bij regen of in de winter:
Schakel uw autoairco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt dan uit de ruimte gehaald. Zijn de ramen droog, schak


4. Regelmatig aanzetten:
Zet de autoairco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt zo dure reparaties.

5. Airco uit voor motor:
Schakel de airco 10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.


7. Schone airco:
Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen in de werkplaats. Meer informatie >

8.   Voorkom verstopping:
Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.


9. Laat uw airconditioning minimaal eens per jaar controleren;:
Gemiddeld verliest een auto circa 8% van de airco-koelvloeistof per jaar. Wanneer er te weinig vloeistof in de airco zit, kan de compressor defect raken met alle gevolgen van dien.

10. Plasje water onder uw auto:
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater afkomstig van de airco en een normaal verschijnsel.

Meer weten?
Ben je er nog steeds niet uit? Maak een afspraak of kom eens langs.